Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 24 липня 2015 р.

Кременчук – порозуміння через культуру

23 липня представники ЦБС для дорослих – завідуюча  організаційно-методичним відділом Тетяна Майдак та головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу Вікторія Старкова взяли участь в інтеркультурній зустрічі  представників етнічних та релігійних спільнот міста, вимушених переселенців, представників органів місцевого самоврядування та громадськості.  
Під час зустрічі присутні обговорювали можливості налагодження контактів та діалогу для подальшої взаємодії у напрямку руйнування негативних стереотипів між жителями Кременчука та інтеграції спільнот у процес прийняття рішень на місцевому рівні. Фасилітаторкою зустрічі виступила правозахисниця, журналістка та тренерка Ольга Веснянка, а модерувала зустріч координатора проекту «Кампанія зміни громадської думки для руйнування негативних стереотипів та налагодження діалогів між жителями міста Кременчука» Ірина Каць.
 Також учасникам зустрічі було презентовано Аналітичний звіт з результатами дослідження стереотипів по відношенню до внутрішньо переміщених осіб в Україні, руйнування яких сприятиме налагодженню діалогу та порозуміння в Україні.
Всі присутні мали змогу висловити свою думку, внести свої пропозиції щодо вирішення існуючих проблем, щоб наше місто стало містом міжкультурного діалогу. Також було анонсовано проведення Днів національної   культури  на базі ЦБС для дорослих, першими з яких 30, 31 липня та 2 серпня стануть Дні культури Донбасу.

Всіх бажаючих запрошуємо 30 липня на майстер-клас з декупажу, який проведуть учасниці Арт-дому Кременчук в рамках Днів культури Донбасу. Захід відбудеться о 16-00 за адресою вул. Щорса, 66/13, літературно-мистецька вітальня ЦМБ ім. М.Горького.  

Немає коментарів:

Дописати коментар