Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 27 жовтня 2014 р.

28 жовтня вся Україна відзначає 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників

І до цієї дати бібліотекарі читального залу ЦМБ ім. М. Горького в співпраці з музеєм ім. А.С.Макаренка та Кременчуцькою громадською організацією «Відродження» провели захід для учнів 9 і 10 класів школи-інтернату ім. А.Макаренка – «Шляхами подвигу і слави», який розпочався екскурсією  по музею ім. А.Макаренка.
Спочатку працівник музею   провела екскурсію, розповівши про життєвий шлях А.С.Макаренка, а потім  згадала про страшні роки війни.
Як  було не згадати, якими  довгими  та не легкими були для нас 1942-1945 рр. Батьківщина не раз переживала дні могутності й слави, мала справді легендарних героїв, мужньо долала найважчі випробування. І потім відроджувалась, виростала з руїн, виховувала нові покоління, закоханих у рідну землю лицарів правди і волі.
Розповідаючи про жахіття тих років, з болем в серці не можна було оминути і нинішню ситуацію в Україні. Україна – це єдина держава, то ж ми, патріоти, теж повинні єднатися,  ми – за Україну, цілісну, недоторканну і вільну. І наш святий обов'язок - зберегти те, що нам передали наші предки і передати нашим нащадкам.
Про все це розповіли бібліотекар читального залу Тетяна Дрьоміна та голова громадської організації Сергій Ільченко, який згадав ще про одну дату – 71-шу річницю звільнення м. Крюкова від фашистських загарбників. Також розповів про один із прикладів, яким повинен бути патріот, згадавши  подвиги своїх рідних, мужніх крюківчан, які брали участь у війні та не стали зрадниками – Ільченка Сергія Івановича (підпільника), Ільченко Віру Іванівну, Михайла Степановича Новохатька, Героя Радянського Союзу.

На завершення заходу діти поклали квіти до братської могили воїнам-визволителям Кременчука.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар