Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 3 липня 2012 р.

Правовий всеобуч

         27 червня в Юнацькому відділі ЦМБ ім. Горького відбувся правовий всеобуч, присвячений міжнародному Дню боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним  обігом.
Згідно з постановою Генеральної Асамблеї ООН 26 червня відзначається на знак  вираження рішучості світової спільноти посилити взаємодію з метою створення суспільства, вільного від наркотиків.
         За даними Європейського моніторингового центру з наркотиків та наркотичної залежності (EMCDDA) сьогодні у світі налічується понад 250 млн наркозалежних.  60% хлопчиків та 20% дівчаток у віці 14-17 років хоча б раз пробували наркотичні речовини.  З кожним роком кількість узалежнень серед молоді зростає.
         За результатами недавнього опитування, в Україні серед підлітків 15-17 років 64% мають досвід куріння, 87% - вживання алкоголю, а 25% пробували наркотичні засоби. Щороку збільшується кількість злочинів, скоєних на грунті наркоманії. Кожного року наркомани та особи, що перебувають у стані наркотичного сп’яніння, скоюють понад 10 тис. злочинів, серед яких: вбивства, розбійні напади, пограбування, крадіжки.
        Споживання наркотиків має численні наслідки для споживача і суспільства в цілому. Не треба думати, що ця біда може статися з кимось іншим - наркоманією вражені всі верстви населення, та найбільш вразливі підлітки і юнацтво. Саме тому така увага сьогодні надається профілактиці вживання наркотиківсеред цієї вікової категорії.
          Юнацька аудиторія переглянула фільм про згубну дію наркотиків, прослухала виступ спеціаліста міського відділу юстиції Божко Н.І. Також присутні змогли поспілкуватися за допомогою скайп-зв'язку з начальником  міського відділу юстиції Проценко Н.К., яка розповіла про кримінальну відповідальність за вживання, розповсюдження та зберігання наркотиків. Жвавою та цікавою виявилася бесіда з Самчишиною Т.М. - спеціалістом ЦСССДМ.
          Маємо надію, що цей захід у бібліотеці не залишить у юнаків жодних сумнівів про те, що наркотики - це зло, а також покаже їм пріоритети здорового способу життя,  спорту, творчості і цінності активної життєвої позиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар